תכנון ובניה חכם /ירוק שם דגש על איכות החיים של דיירי הבית,חסכון מקסימלי באנרגיה וכך גם בכסף.
האם אנחנו מרוויחים מזה? האם זה מייקר את עלות הבנייה? אלו שאלות שעולות לכל מי שמתחיל לבנות..
להלן כמה טיפים פשוטים ליישום שכמעט ולא מוסיפים לעלויות הבניה וחוסכים כסף רב:
- תכנון פתחים לפי כיווני השמש – בתכנון הפתחים אנו נבדוק את המסלול אותה עושה השמש ממזרח למערב, בעונות השנה השונות וכך נדע כמה אור ייכנס לבית במהלך היום, בכיוון צפון, אנו נפתח מפתחים גדולים מכיוון וזהו הכיוון היחידי שאינו חשוף לקרינה, כיווני הדרום, מזרח ומערב, הם חמים מאוד, השמש תהיה מאוד חמה בקיץ אך נעימה בחורף ולכן נפתח חלונות עם אלמנט הצללה שמשתנה לפי כיוון השמש, ממזרח- למערב. תכנון זה, לא דורש מאתנו תשלום נוסף ומעניק ערך מוסף לבית.
- בנייה מתקדמת (קלה) – בנייה מתקדמת יכולה להעניק לנו רמת בידוד גבוהה, וכתוצאה מכך לחסוך באנרגיה בעתיד.. כך לדוגמא שבקיץ ובחורף נצטרך להדליק כמה שפחות את המזגן
- אנרגיה סולארית – ישראל מדינה שטופת שמש, אז למה לא לנצל אותה? ע”י העמדת מערכות סולאריות על גג המבנה שלכם, תוכלו לייצר חשמל לעצמכם ולעיתים אף למכור חשמל עודף לחברת חשמל.
- מחזור מים אפורים – מי דלוחין מקורם בכיורי רחצה ומקלחות, במי מכונת כביסה ומי מזגנים, על מנת לעשות שימוש חוזר במים יש לטהרם, בתום תהליך הטיהור ניתן להשתמש בהם להדחת אסלות, להשקיה, למתקני קירור במים, לשטיפת מכוניות ועוד
ומה לגביי העלות?
בבנייה ירוקה ומתקדמת הרווחנו -קודם כל נוחות אקלימית בתוך הבית , לבית שנעים לשהות בו גם ללא צרוך בקירור או חימום מסיבים לאורך כל שעות היום.
בידוד אקוסטי ואקוסטיקה נעימה בתוך הבית .
בית עם חשיבה חכמה שאור טבעי ושמש נכנס לבית חסכון באנרגיה-חשמל, חסכון במים, בידוד תרמי מצוין, בידוד אקוסטי וניצול מקסימלי של כיווני הרוחות במגרש.
ההערכה היא כי נצטרך להשקיע כ – 5% – 8%, תלוי אילו וכמה מערכות ירוקות נרצה לשלב בבית,
אך החיסכון לטווח הארוך יותר באנרגיה ומים מחזיר בהחלט את עלות ההשקעה.